Cum se vede Anul 2020 prin Ochii unei Persoane de Vânzări! Octavian Panchici


Lucrăm de acasă! Cum se vede anul 2020 prin ochii unei persoane de vânzări!

Probabil pentru persoanele de vânzări anul acesta reprezintă una dintre cele mai mari provocări din carieră. Iată ce părere are colegul nostru, Octavian Panchici, Key Account Manager:Cu toții ne doream să lucrăm cât mai mult de acasă, să petrecem mai mult timp cu familia, să evităm traficul minunat din București pe care-l iubim cu atâta devotament și să simțim că work-life balance-ul nostru devine cât mai real și nu mai este doar o fantezie despre care se vorbește și atât.

Well, s-a întamplat Covid-19 (meh) și deodată toată lumea a început să lucreze de acasă, iar eu vreau să vă povestesc puțin despre impactul pe care l-am simțit noi, cei care vă dăm mesaje pe LinkedIn și vă sunăm la rece, persoanele de care aveți foarte mult drag și anume: oamenii de vânzări 😎.

Prima linie de atac în viața unui om de vânzări este telefonul și laptopul. Aceste două unelte le avem și sunt mobile 😊), drept urmare am putut să ne mutăm cu ele acasă. Am prospectat în continuare clienții care ar putea beneficia enorm de pe urma serviciilor noastre, am început să sunăm și ghici ce? Nimeni nu mai avea timp și interes de a apela la servicii externe de recrutare, and by all means avea foarte mult sens în perioada respectivă. Pare că vine o criză, se aude peste tot de șomaj tehnic + renunțat la o parte din stuff, de ce ai apela la o firmă de resurse umane? (revin pe ideea asta imediat).

Ușor ușor, devenea foarte challenging, dar nu faptul că lucrezi de acasă ci mai degrabă reticiența pieței în care operai. Am înțeles acest aspect, este natural și nu avem hard feelings (we, sales people don’t usually have hard feelings anyway😂 – you wouldn’t get passed an interview). Am regândit strategii la nivel de organizație, am început să ne schimbăm metoda de abordare și mai mult decât oricând ne-am transpus în pantofii clientului pentru a înțelege concret de ce ar avea el nevoie în această perioadă.

După cum bine puteți vedea mai sus, provocări sunt destule, dar provocările ne fac să devenim mai buni în ceea ce facem iar atunci când suntem puși în situații dificile, nu se transformă decât în creștere profesională și îmbunătățirea calității serviciilor pe care le oferim.

Și acum spre final aș vrea să închei într-o notă de vânzare și să revin la ce spuneam mai devreme (pentru că nu mă pot abține😎) și anume “de ce ai apela la o firmă de resurse umane?”. Vă oferă vouă, angajatorilor, o flexibilitate enormă în a gestiona o întreagă echipă pe anumite proiecte. Mai mult decât atât, responsabilitatea se împarte cu agentul de muncă temporară și vă oferă vouă o viteză de reacție mai rapidă. Vrem să fim alături de voi în această perioadă dificilă și având în vedere experiența APT de peste 24 de ani pe piață, putem spune că am ajutat la formarea acestei industrii.

Da, work from home este un beneficiu la care cu siguranță nu vrem să renunțăm și este bine venit de câteva ori pe lună 😂. Perioada aceasta, cu siguranță ne-a demonstrat nouă angajaților că trebuie găsit un echilibru între work from office și work from home și cu siguranță le-a arătat angajatorilor că se pot baza pe noi și din confortul canapelei de acasă🥳