Pentru 2018, trebuie sa ne Pregatim de o Crestere de 10-15% a Salariului Mediu

Sorina Donisa, CEO APT Resources & Services a povestit pentru ZF Live despre problema salariilor care cresc intr-un timp foarte scurt, despre evolutia salariilor in anumite industrii si totodata, despre surprizele intalnite in procesele de recrutare pentru pozitii precum vanzatori sau contabili.

„Surprinzator, nu se gasesc vanzatori si nu se gasesc contabili la un nivel de pregatire asteptat de catre client. Putem avea si vanzatori de 1.000 de euro, si vanzatori de 2.000 de lei net. Vanzatorii trebuie sa aiba si rezultate”, spune Sorina. 

Referitor la cresterile salariale in 2018, Sorina mentioneaza ca „Trebuie sa creasca salariile, altfel o sa creasca fluctuatia de personal, iar retentia va fi mai grea. Ma astept sa asistam la o crestere a preturilor in piata, mai ales pe zona de servicii. Cresterea de salarii trebuie sustinuta cu ceva din zona de business. Fie ai grija ca oamenii tai sa fie mai productivi, sa obtii mai multe rezultate cu oamenii pe care ii ai, fie probabil vom asista la o crestere de preturi.”

De asemenea, ea spune ca, atunci cand se doresc majorari salariale, problema nu o reprezinta de obicei cresterea in sine de 500 lei, de exemplu, ci valoarea adaugata pe care angajatul respectiv o aduce pentru companie. „Daca ai idei sau servicii care iti aduc o productivitate mare, nu are nimeni nimic impotriva.”
Intregul interviu poate fi urmarit online pe zf live aici.