Sunt deja mulţi ani de când în cadrul unei discuţii pentru angajare nu se mai discută doar salariul ce i se cuvine salariatului, ci şi beneficiile extra pe care le are acesta dacă decide să se alăture unei companii. Printre acestea, cele mai frecvent întâlnite sunt asigurările private de sănătate sau serviciile medicale sub formă de abonament, bonurile de masă şi tichetele de vacanţă. De anul acesta, dacă eşti angajator, poţi deduce abonamentele sportive pentru angajaţii.

Beneficiile deducerii abonamentelor sportive

Legea privind deductabilitatea contravalorii abonamentelor sportive a intrat în vigoare începând cu luna februarie a acestui an şi are 2 efecte directe. În primul rând vine ca o măsură de sprijin şi încurajare pentru companiile care doresc să le ofere astfel de facilităţi propriilor angajaţi.

Apoi, este menită să încurajeze activitatea sportivă a românilor, cunoscut fiind faptul că aceştia sunt unii dintre cei mai sedentari europeni. Conform unui sondaj Eurobarometru publicat de Comisia Europeană în 2022 doar 6% dintre români merg la sala de fitness sau fac sport în mod regulat, 18% fac mişcare în anumite momente din vieţile lor, în timp ce 62% dintre repondenţi au declarat că nu fac sport niciodată, în nicio condiţie.

Deşi principalele motive invocate de cei care nu fac mişcare sunt legate de lipsa timpului şi a dezinteresului faţă de sport, banii sunt şi ei un factor important în ecuaţie. Mai mult, peste 50% dintre români au declarat că starea de sănătate este un factor motivaţional în decizia de a-şi face un abonament sportiv, astfel că acest beneficiu acordat de către angajator este considerat ca fiind un bun impuls în această direcţie.

Cum poţi deduce abonamentele sportive pentru angajaţii tăi

Legea 34/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 prevede că orice companie poate oferi angajaţilor săi abonamente sportive, fie că vorbim de sală de fitness, club sportiv sau clinică de recuperare medicală, şi îşi poate deduce cheltuiala din profitul fiscal pentru sume de până la 400 de euro, echivalentul în lei.

Mai exact, noile modificări aduse legii presupun deducerea pentru „abonamentele pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic.”

Sunt încadrate în aceeaşi categorie supusă deducerilor în valoare de până la 400 de euro şi abonamentele, oferite de acelaşi furnizor, „ce includ atât servicii medicale, cât şi dreptul de a utiliza facilităţile sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic”.

În plus, serviciile pot fi oferite atât angajatului, cât şi oricărei persoane aflate în întreţinerea sa, în limita aceluiaşi plafon de 400 de euro anual, cu condiţia ca acestea să se încadreze în plafonul lunar de cel mult 33% din salariul de bază al persoanei angajate, iar centrele unde sunt realizate abonamentele să se încadreze într-unul dintre cele 3 coduri CAEN stipulate în lege: 9311 pentru bazele sportive, 9312 pentru cluburile sportive şi 9313 pentru centrele de fitness.

Abonamentele din aceste categorii pot fi cumpărate şi deduse de angajator, de angajat, dar şi de către persoanele care câştigă din activităţi independente, odată cu stabilirea venitului net anual. Abonamentele sportive nu sunt supuse impozitului pe venit sau contribuţiilor sociale, dar, cumulate cu alte beneficii extrasalariale, nu pot depăşi 33% din salariul de bază.