Comunicat de Presa : Lansare Proiect Programe de Invatare la Locul de Munca pentru Elevi si Studenti

În luna august a acestui an compania APT Resources & Services împreună cu companiile partenere Digital Cable Systems SA și AKTA Telecom SA vă aduc o nouă reușită în dezvoltarea activităților de suport pentru elevii și studenții din România, demarând implementarea proiectului “PROGRAME DE ÎNVĂȚARE LA LOCUL DE MUNCĂ PENTRU ELEVI ȘI STUDENȚI”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020; ID/Cod Proiect MySmis: 108247.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de angajabilitate al elevilor și studenților din regiunile Nord-Est (Iași, Botoșani), Sud–Muntenia (Călărași, Argeș, Prahova) și Sud-Est (Galați, Vrancea) prin participarea a 200 de elevi și 100 de studenți din domeniile tehnic, telecomunicații și comercial la programe de învățare la locul de muncă.

 

Pentru atingerea acestui obiectiv a fost necesară setarea următoarelor obiective secundare:

  • Dezvoltarea parteneriatului social la nivelul unităților și instituțiilor de învățământ implicate pentru obținerea stagiilor de practică;
  • Dezvoltarea abilităților și a competențelor cheie, pentru menținerea competitivității pe piața muncii a viitorilor angajați;
  • Dezvoltarea competențelor profesionale specifice elevilor și studenților din sectorul telecomunicațiilor- tehnic și comercial.

 

Pentru activitatea desfășurată în cadrul proiectului de practică elevii și studenții vor primi o subvenție de 400 lei/persoană.

 

Rezultatele proiectului vor fi palpabile și măsurabile:

  • Cel putin 10 parteneriate pentru practică semnate
  • O campanie de informare derulată în vederea atragerii grupului țintă în proiect
  • 300 convenții de practică semnate
  • un instrument de testare a competențelor necesare inserției pe piața muncii va fi aplicat grupului țintă
  • 300 rapoarte individuale de consiliere privind evoluția profesională
  • 300 caiete de practică ale studenților/elevilor
  • 300 – adeverințe/portofolii de practică
  • 300 instrumentare metodologice ale tutorilor
  • 300 de teme de proiect adecvate specializării fiecărui elev/student
  • Organizarea unei competiții pentru selecția și premierea celor mai buni elevi/studenți practicanți
  • 144 de premii acordate
  • 2 work-shop-uri organizate cu echipa proprie pentru analiza rezultatelor intermediare
  • 1 analiză sub formă de raport ce urmează să fie transmisă în mediul online.

 

Cu o valoare totală de 2.223.106,95 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 2.111.951,58 lei, proiectul  a pornit la 1 august 2018 si va fi implementat  pe parcursul a 24 de luni.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Persoana de contact:  Sorina Donisa 0722 456 926, sorina.donisa@apt.ro

 

Despre APT

Cu o prezență de peste 23 de ani pe piața românească de resurse umane, grupul de firme APT- Work Service este unul dintre cei mai mari jucători din industrie.Cifra de afaceri de 24 milioane euro și o medie de peste 1600 de angajati, au plasat grupul de firme APT- Work Service în avangarda primilor 5 furnizori de servicii complexe de resurse umane din România. În 2017 am devenit parte a grupului Work Service S.A., unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de resurse umane din Europa centrală și de Est. 50 000 de persoane în fiecare zi și 300 000 de angajați anual își găsesc locuri de muncă prin intermediul companiilor care operează în cadrul grupului Work Service Capital Group.

 

Despre Digital Cable Systems

Înființată în 2005 prin fuziunea mai multor companii de cablu, Digital Cable Systems (DCS) oferă servicii de telecomunicații atât pentru consumer cât și pentru business: Servicii Video analog și digital; Servicii Internet Broadband; Servicii Telefonie fixă; Servicii Telefonie mobilă; Servicii B2B.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA și Dial Telecom, AKTA fiind numele sub care DCS este prezentă pe piața serviciilor rezidențiale iar Dial Telecom – divizia serviciilor business.

Digital Cable Systems are în prezent aproximativ 1400 angajați, activitatea companiei fiind concentrată în special în mediul urban mic și rural, în peste 4,000 localități din 35 de județe și București.

 

Despre AKTA Telecom

AKTA Telecom este parte a grupului DCS și a fost înființată în anul 2012. Compania furnizează, la cele mai înalte standarde, servicii Quad Play (televiziune prin cablu, internet, telefonie fixă și mobilă) clienților rezidențiali și de business.

Activitatea companiei este concentrată cu precădere în partea de Est și Nord Est a țării, în special în mediul urban mic și rural. În prezent compania are un număr de aproximativ 400 angajați.