Problemele de sănătate nu sunt deloc dezirabile pentru vreunul dintre noi. Cu toate astea, sunt momente în viaţă când ajungem în situaţia în care nu doar că avem nevoie de îngrijiri medicale, dar suntem şi în incapacitate temporară de muncă. Tocmai pentru astfel de situaţii avem la dispoziţie concediul medical şi indemnizaţiile aferente, care să ne ajute să trecem cu bine peste perioada complicată. Este cu atât mai important să ştii cum obţii concediul medical şi care sunt drepturile tale în astfel de condiţii.

Cum obţii concediul medical

Concediul medical este un drept garantat prin lege oricărui angajat, astfel încât acesta să aibă posibilitatea de a se recupera fără să-şi facă griji în privinţa locului de muncă sau a venitului din această perioadă. În funcţie de fiecare afecţiune în parte, medicul de familie sau medicul curant decide numărul necesar de zile de îngrijiri medicale şi acordă certificatul medical.

Pentru a obţine concediul medical angajatul are nevoie să ateste calitatea de asigurat cu ajutorul unei adeverinţe de salariat, pe care va fi menţionat şi numărul zilelor de concediu medical de care a mai beneficiat acesta în ultimele 12 sau 24 de luni. Pe baza acestei adeverinţe, precum şi a codului de diagnostic stabilit, medicul decide care este perioada de incapacitatea temporară de muncă, menţionată pe certificatul eliberat.

Câte zile de concediu medical poate acorda medicul de familie

Pentru afecţiuni de sănătate obişnuite medicul de familie poate acorda iniţial cel mult 4 zile calendaristice de concediu medical. După această perioadă se face o reevaluare a stării de sănătate şi, dacă este necesar, concediul medical se poate prelungi până la cel mult 7 zile. Într-un an calendaristic un salariat are dreptul la cel mult 28 de zile de repaus de acest fel, iar reevaluarea este obligatorie inclusiv în condiţiile în care persoana este nedeplasabilă, medicul fiind cel care se deplasează la domiciliul bolnavului sau apelând la evaluare la distanţă, prin diferite mijloace de comunicare.

Care sunt tipurile de concedii medicale existente şi câte zile pot fi acordate

Pentru că problemele de sănătate sunt multiple, la fel sunt şi tipurile de concedii medicale ce pot fi acordate. Fiecare dintre acestea are stabilit un anumit tip de indemnizaţie, precum şi un număr maxim de zile care pot fi acordate pentru fiecare afecţiune în parte.

·       Concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boală obişnuită sau accidente suferite în afara programului – poate fi acordat pentru cel mult 183 de zile calendaristice.

·       Concediu medical pentru prevenirea îmbolnăvirii şi recuperarea capacităţii de muncă, ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale – poate fi acordat în cazul unor accidente ce au avut loc în câmpul muncii sau pentru boli profesionale, pentru maximum 180 de zile de-a lungul unui an calendaristic.

·       Concediu medical pentru maternitate – se acordă pentru cel mult 126 de zile calendaristice, prenatal şi/sau postnatal, integral sau în 2 etape, dar cu condiţia ca în cazul concediului postnatal să nu se depăşească un număr de 42 de zile calendaristice.

·       Concediu medical pentru risc maternal – se acordă femeilor însărcinate/lăuzelor/mamelor care alăptează ce lucrează în medii toxice/conditii grele, la recomandarea medicului de familie sau a celui specialist în obstetrică-ginecologie, pentru cel mult 120 de zile.

·       Concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav – se poate acorda ambilor părinţi, în limita a 45 de zile pe an, cu posibilitate de prelungire de până la 90 de zile, la recomandarea medicului specialist, dacă copilul este supus unor intervenţii chirurgicale sau este imobilizat locomotor, pentru copii cu vârstă mai mică de 7 ani sau pentru copii cu dizabilităţi, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

În cazul concediilor medicale de lungă durată, din cea de-a 90-a zi de concediu perioada poate fi extinsă doar cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Concediul medical poate depăşi 183 de zile în cazul anumitor afecţiuni medicale:

·       afecţiuni cardiovasculare – până la 1 an;

·       tuberculoză – pe toată durata perioadei de tratament, până la vindecare;

·       sida, cancer – până la 1 an, cu posibilitate de prelungire până la 1 an şi jumătate;

·       unele tipuri de arsuri – pe toată durata perioadei de tratament și recuperare.

Cum se calculează indemnizaţia pentru concediul medical

În timpul în care salariatul se află în incapacitate temporară de muncă acesta nu mai beneficiază de salariu, ci de o indemnizaţie al cărei procent variază în funcţie de codul de diagnostic decis de medicul care acordă concediul.

Astfel, există 20 de coduri diferite, în funcţie de afecţiunile cu care sunt diagnosticaţi pacienţii şi un procent ce stabileşte valoarea indemnizaţiei pentru fiecare caz în parte:

·       01 – boală obişnuită – 75%;

·       02 – accident în timpul deplasări la sau de la locul de muncă – 100%/80%;

·       03 – accident de muncă – 100%/80%;

·       04 – boală profesională – 100%/80%;

·       05 – boală infecţioasă, grupa A – 100%;

·       51 – boală infectocontagioasă cu izolare – 100%;

·       06 – urgenţă medico-chirurgicală – 100%;

·       07 – carantină – 100%;

·       08 – sarcină şi lăuzie – 85%;

·       09 – îngrijire copil bolnav cu vârsta de până la 7 ani sau copil cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani – 85%;

·       91 – îngrijire copil bolnav cu afecţiuni grave, în vârstă de până la 18 ani – 85%;

·       92 – supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani, aflat în carantină sau izolare – 100%;

·       10 – reducerea cu ¼ a duratei normale de lucru, fără a depăşi 25% din baza de calcul;

·       11 – trecerea temporară în altă muncă – fără a depăşi 25% din baza de calcul;

·       12 – tuberculoză – 100%;

·       13 – boală cardiovasculară – 75%;

·       14 – neoplazii, sida – 100%;

·       15 – risc maternal – 75%;

·       16 – anumite tipuri de arsuri – 100%;

·       17 – îngrijire pacient cu afecţiuni oncologice – 85%.

Cine şi cum poate beneficia de indemnizaţia pentru concediul medical

Ca să poţi beneficia de indemnizaţia pentru concediul medical este nevoie să fi cotizat la asigurările sociale minimum 6 luni în ultimele 12, anterioare evenimentului ce a dus la acordarea acestui tip de concediu.

Prin excepție, pentru anumite tipuri de afecțiuni, salariații pot beneficia de plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea stagiului minim de cotizare. Aceste afecțiuni corespund următoarelor coduri de indemnizație: 05, 06, 07, 12, 14, 16, 51.

Articol scris de Florin Chitan, HR Specialist