Primul pas este important. Primul pas în carieră este prima provocare în evoluția profesională. A păși cu dreptul este ușor atunci când ai susținerea celor mai buni experți! Asta au simțit cei peste 220 de elevi și studenți participanți în proiectul ”Practica – primul pas în carieră”.

Pe parcursul ultimilor doi ani, experții APT în consiliere de orientare în carieră alături de experții Veolia în îndrumare practică s-au îndeletnicit cu sprijinirea a peste 220 de elevi și studenți din regiunea Nord-Est pentru pregătirea lor pentru inserția pe piața muncii după absolvire. Proiectul POCU 108262 cu titlul ”Practica – primul pas în carieră” și-a propus să ofere elevilor și studenților din grupul țintă sesiuni de grup și individuale de consiliere pentru informarea și orientarea profesională, completate cu stagii de pregătire practică în concordanță cu programa de pregătire preuniversitară și universitară.

Sesiunile de consiliere de grup și individuale au fost conduse de experții APT cu o vastă experiență în consiliere de orientare în carieră, recrutare, management de personal și training, și au urmărit atât informarea cu privire la piața muncii cât și acordarea de sprijin pentru întocmirea CV-ului, prezentarea la interviu, evaluare și auto-evaluare, precum și construirea planurilor de carieră.

Stagiile de practică s-au derulat cu sprijinul experților Veolia, elevii și studenții având ocazia să  învețe direct de la ingineri cu experiență amplă, să observe și să înțeleagă cum funcționează instalațiile și echipamentele din cadrul CET Holboca și să găsească împreună cu ei cele mai bune soluții tehnice pentru situațiile curente.

Mulțumim pe această cale întregii echipe de experți APT și Veolia care, pe lângă toată expertiza proprie cu care au contribuit, au pus suflet în toate interacțiunile lor cu elevii și studenții, fiind dedicați formării unor specialiști mai buni care să fie pregătiți pentru provocările actuale ale pieței muncii.

Mulțumim de asemenea conducerii liceelor și colegiilor tehnice Dimitrie Leonida, Mihail Sturdza, Gheorghe Asachi și Virgil Madgearu din Iași, precum și conducerii Universității Gheorghe Asachi din Iași, îndeosebi conducerii Facultății de Mecanică, pentru toată deschiderea și întreg sprijinul acordat de la recrutarea grupului țintă până la încheierea stagiilor de practică și formularea concluziilor proiectului, și în special pentru cordialitatea colaborării.

Și nu în ultimul rând, mulțumim participanților pentru sârguința de care au dat dovadă! Iar acum că sunt echipați cu cele mai bune cunoștințe, competențe și informații, le dorim tuturor un succes răsunător în carieră!

Mai multe detalii despre proiect, rezultate și lecții învățate, aici.Analiza POCU 108262.pdf