Munca Temporara – Aliatul Companiilor pentru Asigurarea Succesului Proiectelor!

Companiile, societățile comerciale, indiferent de denumirea acestora, reprezintă baza economiei și a societății moderne. Principalul scop al acestora este acela de a asigura sustenabilitatea în același timp cu asigurarea rezultatelor financiare profitabile. În spatele acestor acțiuni există un mecanism uriaș format din resurse, procese, proceduri. Este fapt dovedit că cea mai valoroasă resursă este capitalul uman, indiferent că vorbim de o zonă puternic tehnologizată sau despre zona de producție.

O dată cu evoluția proceselor au luat naștere variate nevoi pentru companii. Printre acestea se numără flexibilitatea în utilizarea resurselor și posibilitatea de a se specializa. Pentru a putea să se concentreze pe produsele, serviciile ce fac obiectul activității principale, companiile externalizează anumite procese. Acestea fac parte din același mecanism deoarece ele se supun acelorași reguli de funcționare. O variantă de externalizare care să îți ofere posibilitatea de a coordona și organiza capitalul uman este munca temporară, soluție prin care poți transfera o mare parte din responsabilitatea asociată cu salariatul temporar.

Când se externalizează forța de muncă temporară? Sunt mai multe răspunsuri la această întrebare dar cu siguranță principalele motive sunt date de existența proiectelor cu termen de finalizare stabilit, lipsa mijloacelor necesare de a angaja temporar, nevoia de a beneficia de consultanță legislativă, nevoia de a împărți responsabilitatea, nevoia de a angaja un număr mare de persoane într-un timp scurt, nevoia de a beneficia de servicii integrate, și nu în ultimul rând nevoia de creditare. Agentul de muncă temporară va suporta pe durata termenului de plată, toate costurile asociate cu salariații.

Nu este suficient să externalizezi forța de muncă temporară pentru asigurarea succesului proiectelor. Este nevoie să găsești partenerul potrivit pentru aceasta. Relația cu furnizorul de servicii de muncă temporară sau cu agentul de muncă temporară este foarte importantă deoarece acesta trebuie să înțeleagă profilul companiei, să fie adaptabil în funcție de nevoile în schimbare și să fie un bun consultant. Dacă la finalul misiunii, angajezi direct personalul pus la dispoziție temporar, înseamnă că ai ales partenerul potrivit!

Serviciile de punere la dispoziție a angajaților temporari sunt complexe pornind de la procesul de recrutare, în majoritatea colaborărilor și continuând cu managementul personalului pe toată durata proiectului. Pentru companiile client, este foarte importantă reducerea riscurilor asociate proceselor de gestiune a resurselor umane. În plus, pot beneficia de know-how-ul în resurse umane, atunci când vine vorba de managementul performanței și dezvoltarea personalului.

Etapa provocatoare prin care trecem anul acesta, reprezintă totodată și un test pentru firmele de resurse umane. Gestionarea angajaților aflați în muncă temporară începe de fapt, cu gestionarea propriilor angajaților. Ghidați-vă după acest aspect și aveți ocazia să găsiți partenerul perfect.